Η Ιστορία Της Mini Φούστας όλα όσα πρέπει να ξέρεις by Olga

Η Ιστορία της Mini Φούστας

Η Ιστορία Της Mini Φούστας ένα ρούχο το οποίο έχουν πολλές γυναίκες σε πολλά σχέδια και χρώματα στην ντουλάπα τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν την ιστορία της mini φούστας. Η εμφάνιση της mini φούστας θεωρήθηκε μια ακόμη ανατρεπτική πράξη, από πολλές που έφερε η δεκαετία του ’60.

Το mini εκδημοκρατικοποίησε τη μόδα, απελευθέρωσε τη γυναίκα και προκάλεσε τα πρώτα εγκεφαλικά στους άνδρες. Τα συντηρητικά πνεύματα αντέδρασαν έντονα στην αρχή, αλλά μετά υποκλίθηκαν στην νέα μόδα.

Ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο μπορούμε να παρατηρήσουμε πως η φούστα κοντού μήκους ήταν ήδη ένα κομμάτι της γυναικείας αλλά και της ανδρικής ενδυμασίας.

Πολλά χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε ξανά το 1920 αλλά δεν κατάφερε να επιβληθεί και να παραμείνει σταθερό κομμάτι του γυναικείου ρούχου.

Φτανωντας στην δεκαετία του ΄60 η Mary Quant έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στον χώρο της μόδας. Δημιούργησε μαζί με τον Γάλλο μόδιστρο André Courrèges την mini φούστα.

Ο Γάλλος μόδιστρος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε την mni φούστα στην πασαρέλα. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιος ήταν τελικά αυτός που την εφηύρε πρώτος, σίγουρο είναι όμως, διασημότητά της την οφείλουμε στην  Mary Quant.

Η Ιστορία Της Mini Φούστας : Η Mary Quant γνωστή και ως “η μητέρα της μίνι φούστας” ή Η “βασίλισσα της μίνι φούστας” άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ το 1955 με το όνομα Bazaar στην King’s Road στο Chelsea του Λονδίνου, στην οποία πουλούσε οικονομικά ρούχα και αξεσουάρ για τους νέους.

Δεν ήταν όμως ευχαριστημένη με τα διαθέσιμα ρούχα και αποφάσισε να εμπλουτίσει το μαγαζί με δικά της σχέδια.

Η Ιστορία Της Mini Φούστας : Μετά από λίγα χρόνια και την επιτυχία της πρώτης μπουτίκ, ακολούθησε και δεύτερο μαγαζί στην Knights bridge.

Η πηγή της έμπνευσής της ήταν οι νέοι που κυκλοφορούσαν στον δρόμο, έτσι στα μέσα της δεκαετίας του ’60 η Quant ανέβασε το στρίφωμα, δηλαδή το τελείωμα της φούστας, για περίπου 6 ίντσες (15 εκατοστά) από το γόνατο, ως αποτέλεσμα την γέννηση της μίνι φούστας. Η Ιστορία Της mini Φούστας.

Η Ιστορία Της Mini Φούστας: Τα πρώτα σχέδια τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Η ίδια δήλωσε πως δεν ήταν εκείνη που εφηύρε την μίνι φούστα αλλά τα κορίτσια της King’s Road, τα οποία ζητούσαν την φούστα όλο και πιο κοντή. Δεν ήθελαν να μοιάζουν με τα ρούχα των μαμάδων τους.

Επιπρόσθετα, το όνομα της mini φούστα, το οφείλει στο αγαπημένο αυτοκίνητο της Mary Quant, το οποίο ήταν το Mini Cooper. Η Quant χρησιμοποιούσε έντονα χρώματα και απλές γραμμές στις mini φούστες και στα φορέματα και αποκαλούσε την εμφάνιση τους ως “επιθετική, αλαζονική και σέξυ” Γρήγορα εξελίχθηκε η mini φούστα στο micro mini ή και αλλιώς super μίνι φούστα. μιας και είχαν ανακαλυφθεί τα καλσόν χωρίς ραφή.

Η Ιστορία Της Mini Φούστας: Το μίνι έκανε την επανάσταση του στον χώρο της μόδας και το γύρο του κόσμου. Fashion icons όπως οι Twiggy και Brigitte Bardot υιοθέτησαν το νέο trend, κάτι το οποίο βοήθησε και άλλες γυναίκες της κοινωνίας να προσθέσουν την μίνι φούστα στην γκαρνταρόμπα τους.

Ιστορία: Το μίνι ήρθε για να μείνει δήλωσε ο Valentino την δεκαετία του ’60. Πλέον η μίνι φούστα θεωρείται διαχρονικό και σταθερό κομμάτι της γυναικείας ενδυμασίας. Δεν είναι όμως μόνο ένα απλό ρούχο το οποίο ενθουσίασε πολλούς εκείνη την εποχή, είναι το σύμβολο της ελευθερίας και της χειραφέτησης της γυναίκας.

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *